Oude tocht, nieuwe organisator!

Gepubliceerd op 18 februari 2024 om 13:02

De Princenhoftocht wordt dit jaar voor de 42ste keer georganiseerd (!), een oude tocht dus. Maar voor FietsFriezen is het dit jaar allemaal nieuw. Als vereniging waren we vooral deelnemer aan toertochten, tot nu toe organiseerden we geen tochten zelf. Daar gaat dit jaar verandering in komen!

De Princenhoftocht wordt dit jaar voor de 42ste keer georganiseerd (!), een oude tocht dus. Maar voor FietsFriezen is het dit jaar allemaal nieuw. Als vereniging waren we vooral deelnemer aan toertochten, tot nu toe organiseerden we geen tochten zelf. Daar gaat dit jaar verandering in komen! De toercommissie van de vereniging heeft er zin in om deze 42e editie van de Princenhoftocht te organiseren. Het bestuur van FietsFriezen neemt het stokje over van TFC Frisia. Deze laatste vereniging heeft de afgelopen 12 edities succesvol georganiseerd. We hebben er veel zin in en we hopen dat we iedereen die afgelopen jaren heeft deelgenomen ook dit jaar mogen begroeten. Het streven is de goede organisatie van afgelopen edities in dezelfde sfeer voort te zetten. 

Wie zijn wij? FietsFriezen is een toervereniging met leden. Onze leden komen uit Leeuwarden en omliggende dorpen en we fietsen wekelijks vanuit Goutum. De vereniging is in 2011 opgericht als vereniging, maar de historie van de club gaat verder terug. De vereniging heeft een actief bestuur met actieve commissies. De vereniging is groeiende en heeft ambities. Het samen, actief bezig zijn in de buitenlucht is voor onze leden, zowel mannen als vrouwen, een belangrijke reden om lid te worden van de vereniging.

Wat doen we? Het samen op pad en bezig zijn, op of met de racefiets, staat centraal bij alle activiteiten van de club. Dit kunnen zowel HELM-OP-activiteiten zijn, met nu drie vaste fietsmomenten in de week en in verschillende tempo- en afstandsgroepen. We fietsen het hele jaar rond op de dinsdagavond, woensdagmorgen en zondagmorgen, vanuit Dorpshuis Goutum. Daarnaast nemen we deel aan georganiseerde toertochten en organiseren we (als het lukt) een buitenlandreis. In de winter gaan we ook regelmatig op de MTB. Daarnaast zijn er HELM-AF-activiteiten. Dit kunnen ledenavonden zijn (met demonstraties en presentaties), maar ook clinics en excursies. Ook organiseren we in de winter core-trainingen en spinningslessen in goede samenwerking met sportscholen in Leeuwarden.

Meer info? Zie onze website www.fietsfriezen.nl of mail naar info@fietsfriezen.nl. Wil je een keer meefietsen met FietsFriezen dan kan dat altijd, vinden we leuk zelfs. Kijk ook hiervoor op de site van de vereniging.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.